Un Audi confiscat pentru 10000 de pachete de Marble de contrabanda E-mail
audi confiscat Vameșii sibieni au lăsat fără mașina evaluată la 13.000 de euro un arădean, aflat în trafic într

e Veștem și Bradu. Potrivit unui comunicat emis de Direcția pentru accize și operațiuni vamale Sibiu, mașina arădeanului a fost oprită în trafic ”prin selecție”, în noaptea de marți, aproape de miezul nopții. ”Selecția” vameșilor a fost inspirată. ”În baza analizei de risc, în jurul orei 23.45, echipele mobile formate din inspectorii vamali din cadrul D.J.A.O.V. Sibiu, au selectat din trafic, pe DN1 în zona Veștem – Bradu, un autoturism marca Audi înmatriculat în România, la volanul căruia se afla cetăţeanul român Adrian R, cu domicilul în Arad.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite în spaţiul dintre bancheta din spate şi scaunele din faţa, precum şi în spaţiul destinat roţii de rezervă sub covorul din portbagaj, 10.000 pachete de ţigări marca Marble, fără timbre fiscale şi fără documente de provenienţa, destinate vânzării exclusive în magazinele Duty-Free, în valoare totală de 20.000 Euro ( 82.000 Lei)”, se arată în comunicatul amintit. Se pare că șoferul mașinii era pregătit să evite filtrele poliției, dar nu a reușit să scape și de vameși. ” Autoturismul mai dispunea şi de o staţie emisie – recepţie de frecventă joasă, folosită în special de către şoferii de TIR pentru a comunica între ei. Autoritatea vamală a confiscat autoturismul în valoare de 13.000 Euro şi întreaga cantitate de ţigări, şoferului fiindu-i aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 Lei conform normelor de aplicare a legislaţiei vamale în vigoare”.

Una din trei țigări e de contrabandă

Creșterea prețurilor la țigări a dus, inevitabil, și la creșterea traficului cu țigări de contrabandă. Potrivit unui studiu realizat de compania independentă de cercetare Novel Research, volumul contrabandei cu țigarete din România se situa în luna februarie 2010 la 36,2% din totalul pieței, în creștere de la 22%, cât s-a înregistrat în ultimul trimestru al anului 2009.

„Începutul anului 2010 este o perioada de schimbări majore, care au determinat „ruperi de trend” în forma pieței de țigarete, manifestate prin creșterea semnificativă a contrabandei. În prezent, contrabanda preia poziția de lider cu o cotă volumică de 36.2% la nivel național, depășind astfel pe oricare alt jucător din categorie”, a declarat Marian Marcu, Managing Partner, Novel Research.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav