UPDATE: Aproape 2000 de note de 10 la probele orale la bac E-mail
UPDATE: Aproape 2000 de note de 10 la probele orale la bac Aproximativ 25 la sută dintre absolvenţii de liceu au obţinut nota maximă la probele orale, în cadrul sesiunii de vară a bacalaureatului din acest an, în judeţul Sibiu. Puţini peste 100 au absentat şi doi candidaţi au fost respinşi. Sunt rezultatele finale ale primelor şapte probe, cele orale, decisive în ceea ce priveşte susţinerea probelor scrise care urmează.

Absolvenţii de liceu din judeţul Sibiu au susţinut, în perioada 22-25 iunie, probele orale din cadrul sesiunii de vară a examenului de bacalaureat din 2009. Rezultatele, pe judeţul Sibiu, arată că aproape 25 la sută dintre elevii prezenţi în sălile de clasă au obţinut nota maximă de la profesorii evaluatori, aproape 20 la sută dintre ei au obţinut note între 9 şi 9,99, la o diferenţă de doar câteva procente faţă de cei care au reuşit să obţină note între 8 şi 8,99. Sub 15 la sută dintre candidaţi au luat note de 7, 6 şi 5. Proba la care elevii sibieni au excelat a fost cea de la Limba şi literatura română unde, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Sibiu (IŞS), 1962 de elevi, din cei aproximativ 6500 prezenţi, au luat nota 10, cele mai multe de la probele orale.

Ultimele probe susţinute de elevii sibieni au fost cele la Limba şi literatura germană modernă, engleză, franceză şi spaniolă. La limba germană, probă susţinută de cei în a căror programă şcolară figura ca limbă modernă, potrivit IŞS, doar trei din cei 97 de înscrişi au absentat şi 29 au reuşit să obţină nota 10. Alţi 16 au luat note cuprindse între 9 şi 9,99, 23 au obţinut note între 8 şi 8,99, alţi 17, între 7 şi 7,99, o8 au primit note între 6 şi 6,99 şi un singur elev a primit 5. În cazul probei de la Limba şi literatura engleză, vorbim despre o promovabilitate de 100 la sută şi de peste 600 de note de 10. Acelaşi procent de promovabilitate a fost înregistrate şi în cazul probei de la Limba şi literatura spaniolă unde cele mai multe note de au de 9, puţin peste 20 obţinând nota maximă.

Fără probleme la limba maternă

Niciun elev nu a absentat miercuri, la proba orală de la Limba şi literatura maternă a bacalaureatului. La fel ca şi în cazul primei probe, de la Limba şi literatura română, cele mai multe note au fost de nouă şi de zece. Niciun elev nu a fost respins.

129 de elevi s-au înscris pentru susţinerea probei orale la Limba şi Literatura germană. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu, niciun elev din cei 129 nu au lipsit joi din sala de clasă, la momentul începerii examenului. A fost o singură notă cuprinsă între 6 şi 6,99, teri între 7 şi 7,99, alte 15 între 8 şi 8,99 şi 42 între 9 şi 9,99. Ca şi în cazul probei orale de la Limba şi literatura română, cei mai mulţi elevi, 68, au obţinut nota 10.

Situaţia este la fel de bună şi la proba la Limba şi literatura maghiară. Cu un număr mai mic de înscrişi, doar 8, toţi prezenţi, doi dintre ei au obţinut note între 8 şi 8,99, trei, între 9 şi 9,99 şi alţi trei au luat nota maximă.

Miercuri, 24 iunie şi joi, 25 iunie, elevii sibieni susţin proba orală la una din limbile moderne studiate. Vor fi susţinute examene la engleză, germana modernă şi spaniolă. Vineri, 26 iunie, vor începe probele scrise, cu Limba şi literatura română. Examenul va începe la ora 9. La Sibiu probele scrise se vor desfăşura în 12 centre de examinare.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav