Vaccinarea impotriva gripei noi se extinde E-mail
Vaccinarea se extinde Comitetul Naţional pentru Gripă a decis că următorul pas pentru limitarea imediată a răspândirii virusului pandemic A/H1N1 este vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cronice, dar şi a persoanelor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg * Ieri, la Sibiu s–au mai confirmat trei cazuri de îmbolnăvire cu AH1N1 şi s–a mai închis o clasă

Ministerul Sănătăţii extinde campania de vaccinare împotriva gripei noi la întreaga populaţie din categoriile de risc. Astfel, începând de săptămâna viitoare, în cabinetele medicilor de familie va începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care suferă de boli cronice. Sunt vizaţi cei cu afecţiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar şi persoanele cu obezitate. Vaccinarea bolnavilor cronici se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în unităţile sanitare de tratament specifice.

Vor fi vaccinaţi şi angajaţii marilor companii care au contact direct cu publicul larg

De asemenea, la cerere, marile companii ai căror angajaţi intră în permanenţă în contact direct cu mase mari de populaţie, vor putea solicita ministerului vaccinarea personalului. Prima companie care a solicitat şi căreia i s-a aprobat vaccinarea personalului este KAUFLAND România, companie cu peste 8.000 de angajaţi. "Vaccinarea este singura modalitate de limitare a răspândirii virusului gripal şi este puternic recomandată de către autorităţile sanitare naţionale şi internaţionale: Ministerul Sănătăţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ECDC. Atragem atenţia încă o dată că responsabilitatea civică este foarte importantă în această perioadă şi poate face diferenţa în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri şi chiar decese. Orice persoană poate lua decizia de a refuza vaccinarea, dar trebuie să ştie şi să fie conştientă că aceasta este singura modalitate de a se proteja pe sine şi pe cei din jurul său. Vaccinul produs în ţara noastră respectă toate standardele internaţionale de fabricaţie, protocoalele după care se efectuează studiile clinice fiind identice cu ale celorlalţi producători. Produsul românesc nu conţine adjuvanţi. Din punct de vedere al modului de producere, vaccinul pandemic este similar cu cel împotriva gripei de sezon. Ca urmare, recţiile adverse care pot apărea sunt aceleaşi cu reacţiile date de vaccinul sezonier: roşeaţă la locul înţepăturii, uşoare stări febrile şi stări minore de disconfort, în cazul persoanelor sensibile", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii Publice.

Alte 3 cazuri confirmate la Sibiu, încă o clasă închisă

Alte 3 cazuri de gripă nouă au fost confirmate ieri la Sibiu. Primul este cel al unui băiat de 14 ani, elev în clasa a VIII-a A la şcoala "Mihai Eminescu", care este internat la secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie, şi care primeşte tratament cu antivirale. După confirmarea cazului, Direcţia Judeţeană de Sănătate publică a decis ca în această clasă să se suspende cursurile. Elevii vor reveni la cursuri după vacanţa de iarnă, care începe luni, iar în intervalul în care vor lipsi clasa va fi dezinfectată. Cel de-al doilea caz este cel al unei femei de 52 de ani, de profesie medic, izolată la domiciliu, iar cel de-al treilea caz este la o fată de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a B de la şcoala Regina Maria, clasă închisă săptămâna trecută din cauza gripei porcine. Fata este izolată la domiciliu. Numărul cazurilor confirmate de AH1N1 în judeţul Sibiu a ajuns la 63.

Cum ne ferim de îmbolnăvire?

* Ne spălăm des cu apă şi săpun.
* Mai des ca oricând, în această perioadă trebuie să ne spălăm faţa şi nasul pentru scăderea încărcăturii microbiene.
* Atunci când strănutăm, folosim batista de unică folosinţă, iar dacă nu avem, este de preferat să strănutăm pe mânecă sau spre umăr, pentru a evita răspândirea particulelor posibil infectante
* Evităm aglomeraţiile, atunci când nu este neapărat necesară prezenţa noastră în aceste locuri
* Evităm, în aceste zile, gesturile familiare ( ex. îmbrăţişări, strângerea mâinilor etc)
* Evităm călătoriile în străinătate, dacă acest lucru nu este strict necesar
* Folosim măşti sau ne protejăm cu batiste, în locurile aglomerate şi expuse la risc

Ce facem când ne îmbolnăvim?

Orice persoană care dezvoltă semne de infecţii respiratorii - febră, secreţii nazale apoase şi alterarea stării generale - trebuie să se autoizoleze la domiciliu şi să îşi contacteze medicul de familie. Împreună cu acesta îşi va programa un consult după orele de program, pentru a evita astfel infectarea persoanelor care aşteaptă la uşa doctorului. În cazul în care nu se pot stabili aceste consultaţii, pacientul se va prezenta la camera de gardă a unui spital de boli infecţioase. Este total greşită automedicaţia, fără prescriere de la medic şi, în special, tratarea, acasă, cu antibiotice.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav