Vanzarea bazei sportive Vointa este ilegala E-mail
vanzarea bazei sportive ilegala Prefectura numeşte ilegală decizia Consiliului Local de vânzare a bazei sportive „Voinţa”, adoptată în utima şedinţă de consiliu a primăriei şi cere acesteia revocarea deciziei de vânzare.

Potrivit Instituţiei Prefectului, baza sportivă se află în proprietatea publică a statului şi nu poate fi vândută prin hotărâre de consiliu. „Dacă face parte din domeniul public al statului, nu poate fi vândută de consiliul local prin hotătâre de consiliu, fără obţinerea unei hotărâri de guvern”, a spus prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea. Prefectura consideră, astfel, nul articolul hotărârii ce priveşte vânzarea terenului cu 96 de euro plus TVA, adăugând că „vânzarea nu poate avea loc decât după trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al primăriei, urmând procedurile necesare, conform legii”, a continuat Constantin Trihenea.

Prefectura consideră ilegală şi revocarea deciziei Curţii de apel din Alba Iulia, din 2005, potrivit căreia terenul este un bun public şi nu poate face parte din domeniul privat al municipiului Sibiu. „Din cauza hotărârii Curţii de apel rămasă definitivă, prefectura nu poate acorda un aviz de legalitate unei încălcări evidente a unei hotărâri a Curţii de apel”, a spus Constantin Trihenea.

Decizia încalcă şi legea Educaţiei fizice şi sportului

Potrivit reprezentanţilor prefecturii judeţului Sibiu, vânzarea unei baze sportive nu poate fi hotărâtă decât dacă va fi înlocuită cu o altă bază, cu aceleaşi caracteristici, precizând că şi în acest caz vânzarea se face cu acordul Guvernului. Conform Legii educaţiei fizice şi sportului, „schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive, aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate”.

Somaţie către primărie

Prin urmare, reprezentanţii prefecturii au întocmit o somaţie ce va fi trimisă primăriei municipiului în zilele următoare şi care prevede iniţierea unui proiect de revocare a hotărârii de vânzare a terenului. Primăria are un termen de 30 de zile de la primirea somaţiei pentru a revoca hotătârea din motiv de lipsă de legalitate. În cazul în care nu se va da curs somaţiei, Consiliul Local şi primăria se vor alege cu un proces.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav