Vointa se muta in instanta E-mail
vointa in instanta Consiliul Local Sibiu nu renunta la hotararea privind vanzarea bazei sportive Vointa. Alesii locali au decis, in sedinta de joi, ca „hotararea nu se revoca". Prefectul Constantin Trihenea declara raspicat ca institutia pe care o conduce nu va tolera ilegalitatea si va ataca Hotararea Consiliului Local nr. 262/30.07.2009 in contencios administrativ.
Intre timp, in cercurile politice circula un zvon alarmant, potrivit caruia liderii PD-L ar fi pretins 1,5 milioane de euro pentru ca prefectul „sa inchida ochii" si sa lase Primaria sa vanda stadionul.
Consilierii locali nu vor sa-si revoce hotararea de vanzare a bazei sportive Vointa.

Discutii in contradictoriu, amenintari oficiale, interese uriase si un deznodamant nefast. Baza sportiva Vointa va fi vanduta, in cele din urma. Cel putin, daca hotararea finala a consilierilor locali nu va fi atacata de nimeni. In cadrul sedintei ordinare de joi, Primaria a facut public faptul ca va merge mai departe cu proiectul privind instrainarea bazei sportive Vointa. Chiar la finele sedintei, cu viteza deja consacrata, consilierii au aratat ca nu sunt dispusi sa revoce hotararea luata in sedinta din iulie. Implicit, vor ignora somatia trimisa de Prefectura Sibiu, pentru a duce la bun sfarsit actul ilicit de instrainare a unui bun care apartine, de fapt, statului roman, si nu domeniului privat al municipiului Sibiu.

„Hotararea nu se revoca", a fost fraza prin care consilierii au incheiat, pe fuga, sedinta de joi, dupa ce au facut public faptul ca motivele invocate de Prefectura in somatia trimisa nu sunt sustenabile. „Nu putem trece cu vederea faptul ca Prefectura Sibiu ne-a trimis un material prin care arata ca nu este de acord cu o hotarare a noastra. Prefectura a constatat ca nu ar fi legala hotararea privind baza sportiva Vointa, pe motiv ca obiectivul este in proprietatea statului. Noi ne mentinem pozitia si ramane de vazut ce va decide instanta", a subliniat consilierul PDL Livia Sava, care, in 30 iulie, a votat impotriva Hotararii 262.

Prefectul promite ca ataca

La aflarea vestii, reprezentantii Prefecturii Sibiu au ripostat pe masura asteptarilor. Contactat telefonic de reporterul Monitorul de Sibiu, Constantin Trihenea a declarat ferm ca va merge mai departe, in contencios. Prefectul a recunoscut ca se astepta la mai multa bunavointa din partea consilierilor si ca ar fi vrut sa nu se ajunga in instanta. „Daca Primaria isi mentine pozitia, si noi ne sustinem punctul de vedere. Vom lua masurile anuntate, respectiv atacarea in contencios a hotararii Consiliului Local. Somatia a fost, practic, o formalitate, care s-a dovedit neeficienta. Urmeaza sa trecem, deci, la fapte, prin ceea ce am anuntat deja. Sincer, am sperat ca nu va fi cazul sa ajungem pana acolo si am fi preferat solutionarea pe cale amiabila", a marturisit prefectul Trihenea.

Zvon de spaga

In timp ce Consiliul Local si Prefectura se joaca de-a somatiile, timpul trece. Si se pare ca tocmai acesta este scopul schimbului de adrese oficiale fara efecte concrete. Potrivit unui zvon ce circula in cercurile politice din oras, PDL-ul ar fi pretins 1,5 milioane de euro in schimbul "tacerii" Prefecturii. Banii ar urma sa fie virati de viitorul cumparator al stadionului Vointa in contul partidului. „Ni s-au redus noua drepturile banesti si ar fi fost numai buni acesti bani, insa sunt doar zvonuri. Nu am primit un milion si jumatate de euro de la Johannis, pentru a renunta la actiunea noastra. Nici eu, personal, nici Prefectura sau PD-L. Sunt fabulatii, despre care nu vreau sa discut", a declarat Constantin Trihenea. La randul sau, presedintele PD-L Sibiu, senatorul Ion Ariton, s-a aratat deranjat de aparitia acestui zvon. „Nu este adevarat. Cat trebuie sa fure cineva ca sa dea o spaga de un milion si jumatate de euro?! O sa-i dam in judecata pe cei care lanseaza asemenea zvonuri", ameninta senatorul PD-L.

Instanta va decide

Consiliul Judetean Sibiu asteapta ca magistratii sa faca dreptate. Instanta va decide daca adevarul este de partea Prefecturii sau de partea Primariei, este de parere Ioan Banciu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu. „Nu ne putem pronunta. Cert este ca Primaria are, cu siguranta, juristi competenti, Prefectura, de asemenea, iar acesti oameni stiu sa isi faca meseria. De partea cui este dreptatea poate decide doar instanta. Atunci cand se va da o hotarare definitiva si irevocabila, vom afla cu totii daca baza sportiva poate fi vanduta sau nu si, deci, cine a incalcat sau nu legea", a declarat Banciu.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav