Zidul discordiei E-mail
zidul discordiei Intre Muzeul Astra si Primaria Sibiu poate izbucni un conflict serios. La mijloc sta un zid. Este vorba despre peretele care desparte muzeul din Piata Mica de o cladire aflata in proprietatea Primariei. Zidul este degradat si s-ar putea chiar prabusi.
Crapaturile din zid ar putea fi considerate, de hoti, o invitatie in muzeu, crede Corneliu Bucur.

Un perete despartitor poate deveni cat de curand marul discordiei intre Primaria Sibiu si Complexul Muzeal Astra. Zidul dintre cladirea muzeului din Piata Mica si un imobil din proprietatea Primariei arata deplorabil si a reusit sa atraga, astfel, atentia Comisiei de Cultura din cadrul Consiliului Judetean Sibiu.

Plan de urgenta

Corneliu Bucur, consilier PD-L si fost director al Complexului Muzeal Astra Sibiu, a atras atentia legislativului judetean asupra pericolului real reprezentat de acest obiectiv, inclus, impreuna cu intreaga cladire, in randul monumentelor istorice. Fapt care complica, evident, lucrurile. Asupra zidului nu se va putea interveni decat dupa ce Primaria isi da acordul privind restaurarea partii de monument istoric. „Nu este vorba despre simpla reparare a unui zid, ci de interventia privind restaurarea unui monument istoric. Am dori ca aceasta lucrare sa fie inclusa in planul de urgenta privind reabilitarea monumentelor istorice", a recunoscut Corneliu Bucur, care a tinut sa sublinieze cat de necesara este promptitudinea Primariei Sibiu. „Prin zid pot intra si persoane rau intentionate. Sa nu ne trezim ca ni se fura totul! Intr-o noapte ar putea disparea totul din depozitul cu lucrari", se teme Bucur.

Nisa pentru hoti

Si consilierul Daniela Cimpean a cerut Consiliului Judetean sa trimita o nota catre Primaria Sibiu in care sa oblige institutia la efectuarea reabilitarilor necesare. Membra a Comisiei de Cultura, Daniela Cimpean a observat starea deplorabila in care se afla cladirea, in urma verificarilor din teren efectuate cu ceilalti colegi. „Noi, cei din Comisia de Cultura, am verificat starea in care se afla acest zid si am sesizat pericolul pe care il prezinta. Prin acel spatiu pot intra tot felul de raufacatori in muzeu si pot distruge obiecte valoroase. Situatia trebuie rezolvata cat mai curand", este de parere Daniela Cimpean.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav