Ziua persoanelor cu dizabilitati la Muzeul de Istorie Naturala E-mail
ziua persoanelor cu dizabilitati Muzeul de Istorie Naturală pregăteşte o serie de activităţi destinate persoanelor cu dizabilităţi, de ziua lor, pe 3 decembrie. Va fi deschisă o expoziţie şi vor fi organizate acţiuni de sensibilizare a elevilor.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, ce se sărbătoreşte în fiecare an, pe 3 decembrie, va fi marcată de reprezentanţii Muzeului de Istorie Naturală (strada Cetăţii, numărul 1). Joi, 3 decembrie, va fi deshisă expoziţia temporară „Din tainele animalelor”. Nevăzătorii vor avea ocazia să descifreze, prin simţul tactil, câteva grupe de animale prezente în patrimoniul muzeal. De asemenea, persoanelor cu dizabilitãţi li se va oferi şi un ghidaj, adecvat deficienţei, prin expoziţia de bază a muzeului.

„Astfel, tinerii vor avea posibilitatea de a relaţiona, în cadrul grupului, de a cunoaşte muzeul altfel decât în calitate de simplu vizitator. Activităţile au ca scop şi înlăturarea barierelor create artificial între tinerii cu dizabilităţi şi oferta expoziţională gândită şi realizată pentru cei fără probleme”, spune Ghizela Vonica, coordonatoarea activităţii.

„Pune-te în locul meu”

Cealaltă acţiune de joi vizează elevii şi sensibilizarea acestora vizavi de persoanele cu dizabilităţi. „În cadrul activităţilor muzeale, elevii vor primi informaţii despre diferite categorii de persoane cu dizabilităţi care pot fi colegii lor, vecinii, rudele lor etc. De asemenea, cei ce participă la aceste activităţi au posibilitatea să experimenteze diferite activităţi (fizice, vizuale, învăţare) fiind lipsiţi de respectivele abilităţi, toate acestea pentru a-i înţelege mai bine pe cei cu astfel de probleme”, a explicat Ghizela Vonica.

Cu alte cuvinte, vor avea loc jocuri dedicate nevăzătorilor, activităţi care să crească abilităţile de interrelaţionare între tineri cu handicap şi elevi, iar persoanele cu dizabilităţi vor fi consiliate pentru depăşirea situaţiilor dificile cu care s-au confruntat până în prezent.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav