Gant: E loc de mai bine in relatiile cu Germania E-mail
Gant: E loc de mai bine in relatiile cu Germania Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ crede că relaţiile României cu Germania s-au cam răcit în ultima vreme, aceasta fiind o greşeală în contextul crizei economice. În opinia acestuia, o atitudine pasivă nu va aduce nimic bun. Ganţ este dezamăgit că, deşi este expert în politica Germaniei, niciun factor de decizie nu i-a solicitat vreodată părerea în legătură cu probleme importante.

Convins că economia ţării va avea în continuare o evoluţie negativă, Ganţ crede că relaţia cu Germania ar trebui intensificată, în condiţiile în care aceasta este primul partener comercial şi a doua ţară ca volum de investiţii în România. “Eu cred că cei mai importanţi reprezentanţi ai statului, mă refer aici la executiv, dar nu scot din discuţie nici parlamentul, trebuie să intensifice contactele cu Germania, să abordeze ofensiv această relaţie, nu să aştepte să fie abordaţi.  Interesul este al nostru. Noi constatăm că nu ne merge bine şi atunci trebuie să mergem la colegi, prieteni şi aliaţi să obţinem sprijin. Dacă stăm pasivi şi facem jocuri micuţe interne nu am rezolvat nimic, problema de fond e cu totul alta. Cred că e loc de mult mai bine în relaţia politică bilaterală cu Germania, a explicat deputatul.

Acesta crede că România a adoptat şi încă menţine o atitudine atipică după intrarea în Uniunea Europeană. România este mai interesată de situaţia internă, şi foarte puţin preocupată de poziţionarea în UE şi de relaţiile cu celelalte ţări, în speţă cu Germania.

“Întreaga mea activitate în planul diplomaţiei parlamentare se canalizează pe Germania, nu mă bag unde nu mă pricep. Noi facem un lobby permanent, însă nu e suficient. De opt ani, de când fac politică la Bucureşti, nu s-a întâmplat niciodată ca cei mai înalţi factori din stat să solicite o consultare. Este dezamăgitor. Când e vorba de decizii de substanţă nu au apelat niciodată, în contextul în care îndrăznesc să afirm că nu există nimeni la Bucureşti, nici la nivel guvernamental şi cu atât mai puţin parlamentar, care să cunoască Germania şi politica germană de maniera în care o cunosc eu.”

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav