Rockareala incepe pe 13 iunie E-mail
Rockin'TransilvaniaAgenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu (APMS) oganizează, în perioada 1-5 iunie “Săptămâna mediului tău”. Vineri este declarată Ziua Mondială a Mediului.

A doua ediţie a festivalului Rockin' Transilvania începe cu o lună mai devreme, faţă de anul trecut. Fanii muzicii rock sunt aşteptaţi în weekendul 13 - 14 iunie, pe Stadionul Municipal, unde vor concerta trupe cunoscute ale genului, dar şi “nou veniţi”.

 

Capul de afiş de anul acesta este una din cele mai apreciate trupe de power metal, Stratovarius, care vor uca pentru prima oară pe o scenă din România. Finlandezii vor susţine un concert de aproape două ore, în ultima zi de festival.

Rockin'Transilvania aduce şi două formaţii germane din perioada de "aur" a trashului, Destruction şi Contradiction, cei din urmă tot în premieră pentru ţara noastră. Tot pentru prima dată în România va concerta "mastermind"-ul celebrului grup american Savatage, Jon Oliva, alături de formaţia sa Jon Oliva's Pain.

Sâmbăta va fi o seară zbuciumată, cu In Extremo şi Korpiklaani. Dacă primii au pregătit un spectacol cu artificii şi flăcări, costumaţii şi instrumente medievale, Korpiklaani vor face o adevărată petrecere pe ritmuri de acordeon şi vioară.

De asemenea, pe scena Rockin' Transilvania fanii se pot reîntâlni cu un nume clasic al genului hard rock, Bonfire, precum şi cu Superbutt din Ungaria, un grup care se bucură de tot mai multă apreciere în România.

 

Rock-ul românesc nu va lipsi nici în acest an din programul festivalului. Şapte trupe din România se vor întrece la Sibiu în cadrul finalei naţionale W:O:A Metal Battle România. Câştigătorul va reprezenta pentru prima dată România la finala internaţională a concursului care va avea loc la sfârşitul lunii iulie, în cadrul celebrului festival Wacken Open Air din Germania.

 

Biletele sunt puse în vânzare online, pe www.eventim.ro, cât şi în magazinele Germanos din întreaga ţară, la preţul de 110 RON (biletele de o zi), respectiv 150 RON (abonament valabil pentru două zile). Cei care vor cumpăra la intrare, vor plăti în plus 5 lei, respectiv 10 lei.

Ediţia din acest an, organizată în totalitate de Asociaţia Rockin' Transilvania, a beneficiat de finanţare de la Consiliul Local, în valoare de 250.000 de lei. Restul banilor, aproape dublu, au venit de la Consulatul General al Germaniei la Sibiu şi alţi sponsori.

 

Organizatorii aşteaptă mai mulţi spectatori decât la ediţia precedentă. “Aşteptăm câteva mii de spectatori pe zi, mai mulţi ca anul trecut, pentru că atunci nici nu se ştia foarte mult despre festiuval. În 2008 ne-am hotărât să îl organizăm pe ultima sută de metri şi am încropit un festival. Anul acesta, însă, am primit foarte multe mesaje şi din ţară şi din străinătate, iar biletele se vând foarte bine, chiar şi în Sibiu”, a declarat Mihaela Reif, directoarea festivalului.

 

Program

 

Sâmbătă, 13 iunie 2009:

 

12:00 Acces public pe stadion

13:00 Finala nationala W:O:A Metal Battle ROMANIA cu: ABIGAIL, BETRAYER, L.O.S.T.,

R.U.S.T., SPECTRAL, THUNDERSTORM, X-PLOD (intrarea pe scenă se va face în ordine

alfabetică)

17:30 SUPERBUTT (Ungaria)

19:30 KORPIKLAANI (Finlanda)

21:00 IN EXTREMO (Germania)

 

Duminică, 14 iunie 2009:

 

12:00 Acces public pe stadion

13:30 CONTRADICTION (Germania)

15:00 DESTRUCTION (Germania) – „Best of 25 Years Destruction”

17:00 BONFIRE (Germania)

19:00 JON OLIVA'S PAIN (S.U.A.)

21:00 STRATOVARIUS (Finlanda)


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav