ARTmania Festival Sibiu 2009 E-mail
ARTmania Festival Nightwish (Finlanda), Opeth (Suedia), My Dying Bride (Marea Britanie), Tristania (Norvegia) şi Pain (Suedia) vor cânta la ARTmania Festival '09. Ajuns la cea de a patra ediţie, Festivalul Artmania 2009 este organizat în parteneriat cu Primăria Sibiu, Consiliul Local Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Biletele, în valoare de 110 RON pe zi şi 180 RON pentru abonamente, sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta şi Germanos, precum şi online, pe www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro şi www.myticket.ro.

Nightwish, un nume recunoscut la nivel mondial cu 7 albume de succes şi foarte multe concerte susţinute pe scenele festivalurilor şi a marilor arene din lume, va concerta în Piaţa Mare din Sibiu sâmbătă, 18 iulie 2009.
Finlandezii se află în turneul mondial de promovare a albumului „Dark Passion Play". Seria de concerte a început în octombrie 2007 şi se va încheia în luna septembrie a acestui an in Hartwall Arena din Helsinki. Turneul include concerte în America, Europa, Asia şi Australia, iar numărul spectatorilor este de ordinul milioanelor.

Nightwish nu a dezamăgit, iar „Dark Passion Play" este în acest moment unul dintre cele mai de succes albume, cu peste două milioane de exemplare distribuite. Show-ul spectaculos şi producţia costisitoare din spate au făcut ca turneul de promovare să înregistreze numeroase concerte desfăşurate cu casa închisă. La acest moment Nightwish este una dintre cele mai apreciate trupe din Europa şi de peste ocean pentru prestaţiile sale live.

Opeth cântă metal progresiv din 1990. În cei 19 ani de existenţă trupa a trecut prin multe schimbări şi a produs nouă albume. Opeth nu ar fi ajuns pe culmile succesului de astăzi fără aportul lui Mikael Akerfeldt, membru din 1992. Solist şi chitarist, compozitor principal, Akerfeldt şi-a dedicat întreaga carieră acestui proiect. Influenţat în tinereţe de trupe heavy metal precum Slayer, Black Sabbath, King Diamond şi Morbid Angel, Akerfeldt s-a lăsat impresionat de rockul progresiv al anilor '70 şi de stilurile fusion, acustic, metal. Aceste influenţe se regăsesc în muzica trupei. Mixul sonor format din părţi de heavy metal şi pasaje acustice, combinat cu elemente din progressive metal şi progressive rock conferă indentitate mărcii Opeth.

My Dying Bride sau MDB, cum spun fanii britanicilor invitaţi în România, a lăsat o impresie extraordinară publicului de la ARTmania '07 şi a rămas cu o amintire plăcută legată de Sibiu şi festival. La cerea fanilor şi numai mulţumită lor, MDB şi-a confirmat participarea la această ediţie a Festivalului de la Sibiu. Concertul este dedicat promovării ultimului album intitulat "For Lies I Sire".

Deşi My Dying Bride a debutat cu stilul doom metal, vocea fără tonuri foarte joase s-a auzit chiar de la al doilea album "Turn Loose the Swans". "The Angel and the Dark River" din '95 a marcat dispariţia vocilor morbide care urmau să revină abia în '99 pe "The Light at the End of the World". My Dying Bride se foloseşte încă de la primul album integral din '92, "As the Flower Whiters", de influenţe din muzica clasică prin folosirea clapelor şi a sunetelor de vioară.

În '95 MDB lansa "The Angel and the Dark River" pentru ca la sfârşitul anului să cânte trei luni de zile în turneu cu Iron Maiden, o perioadă de promovare ce i-a câştigat trupei mii de noi fani. My Dying Bride a produs zece albume în 19 ani de existenţă, şapte compilatii şi trei producţii video.

Muzica lor se remarcă prin riffuri dure în măsuri lente şi versuri obsesive împletite într-o compoziţie epică rafinată. Ultimul album MDB tinde spre conturarea unei atmosfere sonore liniare şi relativ aplatizate în care apar din când în când şi momente de furie. "For Lies I Sire" a marcat şi o schimbare în componenţa trupei: Katie Stone cântă la clape şi vioară în locul artistei Sarah Stanton. Katie va interpreta în concerte şi părţile cântate până în '98 de Martin Powell.

Pain este un proiect "industrial metal" din Suedia. Conceptul iniţial a pornit ca un hobby susţinut de Peter Tägtgren a cărui idee a fost să îmbine stilul metal cu influenţele techno. Tägtgren este în acelaşi timp vocal-chitarist al trupei Hypocrisy şi producător în propriul său studio, The Abyss. Influenţat de albumul Soul of a New Machine produs de Fear Factory, Peter a decis să lanseze Pain. Iniţial, Pain a fost gândit să funcţioneze precum o trupă "heavy metal" în care Tägtgren ar fi cântat la toate instrumentele, dar într-o zi o întâmplare a schimbat proiectul pentru totdeauna. "Am luat un calculator şi am început să mă joc cu ritmuri digitale care au generat tot felul de rezultate", spunea Peter. "Dintr-odată, am început să fac acest gen de muzică, oricum ar fi ea numită. A fost un simplu experiment realizat din dorinţa de a produce ceva diferit. Singura muzică pe care o făcusem până atunci era fie black, fie death metal, iar eu vroiam mai mult şi m-am gândit să încerc şi altceva mergând către sunete electronice."

Albumul de debut a fost lansat în 1997, iar de atunci Pain a produs încă cinci albume şi un DVD. Ultimul album Pain, "Psalms Of Extinction" prezintă loop-uri de percuţie într-o versiune cel puţin originală; de exemplu, "un loop a fost înregistrat din sunetul emis de chitară în timp ce era deconectată", iar pe album sunt frecvent întâlnite inovaţii de acest gen. La începutul lunii februarie 2006, blabbermouth.net anunţa semnarea contractului dintre Pain şi Roadrunner Records. În prezent, Pain aparţine casei de discuri Nuclear Blast Records şi se află în turneu mondial împreună cu Nightwish.

Tristania este considerată una dintre primele trupe de Gothic Metal. În 1996, în urma destrămării trupei Uzi Suicide, Morten Veland, Einar Moen şi Kenneth Olsson pun bazele noii trupe. Ulterior, vor intra în componenţa formaţiei Anders Hilde, Vibeke Stene şi basistul Rune Osterhus.

În mai 1997 Tristania produce primul EP, iar în acelaşi an lansează primul lor album integral, "Widow's Weeds". Un an mai târziu, după lansarea piesei "Angina", formaţia lansează "Beyond the Veil". Considerat cel mai bun album marca Tristania, "Beyond the Veil" este reprezentativ pentru soundul lor specific prin atmosfera sonoră puternic decorată cu linii melodice tulburătoare. Acest album marchează totodată şi despărţirea lui Morten Veland de trupă.

"Illumination", albumul norvegienilor lansat în 2007 la casa de discuri Steamhammer a fost produs de Waldemar Sorychta, binecunoscut pentru producţiile trupelor Ţimat, Samael, Moonspell şi Therion. Rezultatul este remarcabil prin piese de calitate aranjate într-un album omogen. Tristania a înregistrat "Illumination" acompaniată de un cvartet de coarde, iniţiativă care s-a dovedit un succes. Anders Hoyvik afirmă că schimbarea evidentă de ritm de la Ashes la "Illumination" aduce un plus de putere şi energie.

Tristania va urca pe scena festivalului Artmania 2009 în prima zi, pe 17 iulie.

Sursa: www.artmania.ro
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav